Wij hebben contracten afgesloten met vrijwel alle zorgverzekeraars in Nederland. Wilt u zeker weten of wij ook een contract hebben met uw verzekeraar dan kunt u op werkdagen bellen met de praktijkassistente tussen 8:30 en 12:30 uur op telefoonnummer 079 – 341 29 06.

Fysiotherapie zit niet standaard in de basisverzekering. Er wordt een uitzondering gemaakt voor de behandeling van kinderen (max. 18 behandelingen per jaar) en voor mensen met klachten die voorkomen op de lijst van chronische aandoeningen. In geval van een chronische aandoening wordt fysiotherapie vergoedt uit de basisverzekering vanaf de 21ste behandeling. Bij een chronische aandoeningen worden de eerste 20 behandelingen niet vergoed vanuit de basisverzekering, deze betaald u zelf of hier heeft u een aanvullende verzekering voor.
Voor een aantal aandoeningen is er een extra regeling getroffen. Bij claudicatio intermittens (etalagebenen) vergoed de basisverzekering maximaal 37 behandelingen. Heeft u fysiotherapie nodig in verband met knie- of heupartose? De basisverzekering vergoed 12 behandelingen. Om aanspraak te kunnen doen uit vergoeding vanuit de basisverzekering bij chronische aandoeningen, knie/heupartrose of claudicatio intermittens heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.

Om toch verzekerd te zijn hebben veel mensen een aanvullende verzekering afgesloten die de kosten voor fysiotherapeutische behandelingen wel dekt. De voorwaarden daarvoor kunnen sterk verschillen per polis. 

Wilt u er zeker van zijn dat al uw behandelingen vergoed worden neem dan contact op met uw verzekeraar of raadpleeg dit handige overzicht.