De fysiotherapeut is expert bij klachten aan spieren, gewrichten, pezen en zenuwen, ofwel: ‘het bewegingsapparaat’. Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met lichamelijke klachten die hun bewegingsmogelijkheden beperken. De therapeut helpt u bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat u weer optimaal kunt bewegen. De klachten kunnen heel verschillend van aard zijn en ook heel verschillende oorzaken hebben. Een klein aantal voorbeelden: (sport)blessures, neurologische aandoeningen, problemen als gevolg van een herseninfarct, langdurige klachten na een coronabesmetting, artrose (gewrichtsslijtage) of revalidatie na een operatie.

Het werk van de fysiotherapeut is erop gericht om, samen met u, de oorzaak van de problemen aan te pakken en zo de klachten te verhelpen. Het behandelplan wordt gericht op uw persoonlijke doelen. De middelen die de fysiotherapeut tot zijn beschikking heeft zijn onder andere oefentherapie, mobilisatie, massage, adviezen en begeleiding. 

Wanneer u met een klacht naar een fysiotherapeut gaat, vind er eerst een vraaggesprek plaats, vervolgens onderzoekt die het lichaam. Hierna wordt er een diagnose en behandelplan opgesteld en kan de behandeling beginnen. Dit alles gaat in goed overleg. Aan het einde van het traject evalueren we de behandeling en worden de resultaten teruggekoppeld naar uw specialist of huisarts.

Bij de meeste klachten is een verwijzing van een huisarts of specialist niet nodig. Mocht een consult bij de huisarts of een verwijzing toch nodig zijn, dan wordt u hierover ingelicht door uw fysiotherapeut. Een consult duurt 30 minuten.