Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met lichamelijke klachten die hun bewegingsmogelijkheden beperken. De klachten kunnen heel verschillend van aard zijn en ook heel verschillende oorzaken hebben. Denk daarbij bijvoorbeeld aan (sport)blessures of aan problemen als gevolg van een herseninfarct, slijtage of een operatie.

Het werk van de fysiotherapeut is erop gericht om, samen met u, de oorzaak van de problemen aan te pakken en zo de klachten te verhelpen. Blijven uw klachten aanhouden, dan kan u aangeleerd worden zo goed mogelijk met uw situatie om te gaan of er kan contact worden opgenomen met uw huisarts of de specialist. De middelen die de fysiotherapeut tot zijn beschikking heeft zijn onder andere oefentherapie, mobilisatie, massage, adviezen en begeleiding.

Wanneer je met een klacht naar een fysiotherapeut gaat, onderzoekt die eerst het lichaam. Vervolgens wordt er een diagnose en behandelplan opgesteld en kan de behandeling beginnen. Dit alles gaat in goed overleg. Aan het einde van het traject evalueren we de behandeling en worden de resultaten teruggekoppeld naar uw specialist of huisarts.